Over ons

Docententeam

Wij begrijpen welk verschil een docent kan maken voor jouw leerervaring. Het vak begrijpen is één ding maar het over brengen is een vak apart. Om die reden hebben onze seniordocenten een didactische aantekening. Daarnaast hebben zij jarenlange ervaring in het onderwijs op MBO, HBO en WO niveau.

EB-Pro bestaat uit een team van passievolle en betrokken docenten met ervaring in het opleiden van preventieassistenten. Wij begrijpen hoe mensen leren en wat daarvoor nodig is. Daarom selecteren wij onze docenten naast vakinhoudelijke en didactische competenties ook op hun communicatieve vaardigheden: vriendelijk – geduldig – respectvol – motiverend – inspirerend –  helder – behulpzaam en vooral niet stoffig. 

Bij EB-Pro vinden wij individuele aandacht essentieel. Daarom krijg je bij ons maximaal 1 docent op 2 cursisten les.

Onze filosofie

Mondzorg is teamwork. Samenwerken vergroot kennis en leidt tot betere patiëntenzorg. Wij vinden dat de preventieassistent thuishoort in de het mondzorgteam. De preventieassistent kan op het gebied van preventie en mondhygiëne, een uitstekende aanvulling zijn op het team. Wij vinden dat iedere patiënt goede zorg verdient. Daarom verdienen preventieassistenten een degelijke opleiding.

Daarnaast geloven wij dat het bieden van aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden aan tandartsassistenten leidt tot een gevarieerder beroepsprofiel en daardoor tot meer arbeidssatisfactie.

Een preventieassistent moet in onze ogen behandelkeuzes kunnen onderbouwen en de grenzen binnen het deskundigheidsgebied kennen. Daarom besteden wij naast  instrumentele vaardigheden ook behoorlijke aandacht aan het theoretische en communicatieve aspect.

Onze cursussen kennen een veilig leerklimaat. Dat wil zeggen dat er ruimte is om fouten te maken en vragen te stellen. Hierdoor kan goed worden ingespeeld op de behoeften en wensen van onze cursisten.

EB-Pro kenmerkt zich door gelijkwaardigheid en individuele aandacht. Onze ambitie is om een organisatie te zijn die mensen goed opleidt en ze te inspireren om hun werkzaamheden goed en in teamverband uit te voeren.

Geschiedenis

EB-Pro (Evidence Based education for dental Professionals) is in 2003 begonnen onder de naam Tandartsassistent-plus en is opgericht door Hans Wolsky en Anneke Wierda, beiden tandarts. Het doel van de cursus was om tandartsassistenten op te leiden tot profylaxe-assistent en werd twee keer per jaar aangeboden in het Centrum voor Jeugdtandzorg ‘s- Hertogenbosch. In 2015 is de cursus overgedragen aan ons. Wij hebben de organisatie van de cursus op ons genomen en deze vanuit onze expertise als in de preventieve mondzorg verder doorontwikkeld.

Naast de huidige cursusleiders staat een team van passievolle docenten, allen ervaren en betrokken in het onderwijs op het gebied van de preventieve mondzorg.

Team EB-Pro heeft het goed opleiden van mensen en de kwaliteit van de mondzorg hoog in het vaandel. Dit heeft ervoor gezorgd dat nieuwe cursisten tot op heden altijd door mond-op-mond reclame bij EB-Pro terecht zijn gekomen.

EB-Pro Education staat geregistreerd bij de KvK onder nummer 64228061 (Medical Science Education).