Paro-preventieassistent

Verder ontwikkelen?

Je bent al Preventieassistent, maar je wil je verder ontwikkelen tot paro-preventieassistent? Wij helpen je om deze stap te zetten.

In deze vijfdaagse cursus behandel je minimaal vijf patiënten en gaan we dieper in op de theoretische aspecten van de parodontologie, communicatie,  psychologie en gedragsverandering. Ook leer je werken met curettes en ultrasoon tips om subgingivaal te reinigen. Je leert behandelkeuzes onderbouwen en overleggen met de mondhygiënist of tandarts. Het doel is dat je patiënten met een verhoogd risico op parodontitis en parodontitispatiënten-in-de-nazorg in nauwe samenwerking met het mondzorgteam veilig en effectief kunt behandelen.

Deze cursus wordt incompany gegeven. Jouw cursus plannen? Stuur ons een bericht 

Gedurende de gehele cursus wordt je aan de stoel 1 op 1 begeleid. We bouwen verder op de kennis en vaardigheden die je reeds hebt opbedaan. Zo sluiten wij naadloos aan op jouw leerbehoeften en wensen. Wij begrijpen dat niet iedereen op dezelfde wijze leert of dat op hetzelfde tempo doet. Dat geeft niets. Deze cursus kunnen we volledig op jou afstemmen.

Wat kost het?
Kosten voor deze cursus is € 3500,-. Reiskosten in overleg. In deze cursus worden de communicatieve vaardigheden in tweetallen geoefend. Daarom vindt de cursus altijd plaats in even aantallen.