Myrna van Houtum

Kun je kort iets vertellen over jezelf?

Ik ben Myrna. Ik ben 23 jaar en ben sinds 7 maanden afgestudeerd als tandartsassistente. Ik werk nu ook sinds 7 maanden bij een tandartspraktijk. Daarbij volg ik een preventiecursus.

Wat vind je van de cursus preventieassistent?

Ik vind het een zeer leerzame cursus waarbij je zelf leert omgaan met instrumenten en in de mond leert werken. Je leert problemen in de mond te herkennen en deze ook op te lossen door te reinigen en het juiste advies te geven voor die patiënt.

Wat is je favoriete onderdeel?

Mijn favoriete onderdeel is het reinigen met de ultrasoon en het sealen. Ik merk dat ik geconcentreerd kan werken en wordt hier gedisciplineerd van.

Kun je iets vertellen over de docenten?

De docenten helpen mij goed door tips en tops te geven. Ze leggen de theorie en praktijk fijn uit door het werken met instrumenten ook voor te doen. Hierdoor leer ik veel en heb je de techniek snel onder de knie.

Wat heeft deze cursus je gebracht tot nu toe?

Deze cursus heeft mij gebracht dat ik mijzelf nu als een professioneel behandelaar kan opstellen en de patiënten de juiste zorg kan verlenen .Ik heb geleerd om iedere patiënt als een uniek iemand te zien en mijn zorg daarop aan te passen. Voor deze cursus had ik nooit verwacht dat ik dit zou kunnen en durven.

Wat is je advies aan iemand die twijfelt om de cursus te doen?

Ik zou andere assistentes zeker deze cursus willen aanbevelen!

"Deze cursus heeft mij gebracht dat ik mijzelf nu als een professioneel behandelaar kan opstellen en de patiënten de juiste zorg kan verlenen ."